sobota, 30 listopada 2013

L-Arginina / Tlenek Azotu

„Sensacja naukowa w medycynie” Science Magazine.
Badania nad wpływem tlenku azotu na organizm ludzki przy użyciu L-Argininy i jego znaczenia dla układu naczyniowego przyczyniły się do zdobycia NAGRODY NOBLA w dziedzinie medycyny w 1998r. przez trzech naukowców.
Dr. Joseph Prendergast i inni czołowi specjaliści opracowali na podstawie badań noblistów ProArgi-9 Plus®.

Istnieje ponad 100.000 artykułów i badań klinicznych na temat tlenku azotu i L-argininy potwierdzających pozytywny ich wpływ na układ sercowo-naczyniowy. (www.pubmed.gov)


Formuła ProArgi-9 Plus jest objęta patentem numer 6.608.109.


Tlenek azotu (NO) w organizmie pełni rolę neuroprzekaźnika
– to związek chemiczny przenoszący sygnały pomiędzy komórkami nerwowymi.


W organizmie ludzkim od ok. 20 r.ż. zmniejsza się produkcja tlenku azotu z powodu m.in. niedoboru aminokwasu - argininy.
Może to prowadzić do zwężenia naczyń krwionośnych, zwapnienia tętnic, a przez to do nadciśnienia, zawału, wylewu, udaru.

Statystycznie ponad 70% zgonów w Polsce powodują schorzenia układu krążenia i nowotwory.

Właściwości tlenku azotu:
Produkowany jest w różnych typach komórek z prekursora – aminokwasu L-Argininy.
Biologiczne działanie tlenku azotu:

- utrzymanie odpowiedniego przepływu krwi w tętnicach

- ścianki tętnic stają się gładkie i elastyczne

- pomoc w usuwaniu złogów cholesterolowych z tętnic

- wpływa na wydzielanie insuliny w trzustce

- poprawia pracy jelit i zapobiega zaparciom

- zmniejsza odczuwanie bólu, poprawia pracę mózgu i przyczynia się do usprawnienia pamięci

- lepsze dotlenienia organizmu


ProArgi-9 Plus®

Amerykańskie Stowarzyszenie Diabetologiczne uhonorowało dr Joshepha Prendergasta za:

- Ocalenie życia największej ilości osób wśród wszystkich lekarzy w USA

- Ponowne przyjęcie mniej niż 1% swoich pacjentów do szpitala w ciągu 19 lat

- Brak utraty nawet 1 pacjenta z powodu zawału serca lub udaru w ciągu 19 lat

Dr. Joseph Prendergast za wyniki swojej praktyki

- Badania kliniczne dokumentujące wyniki ponad 7.000 pacjentów w 2008r. w USA otrzymał prestiżowy tytuł:

„LEKARZ ROKU“.

„Najlepszy produkt XX i XXI wieku ” - czasopismo Success Magazine, USA


Tlenek Azotu - L-Arginina
ProArgi 9 Plus

Poprawia wydolność wysiłkową

- wydolniejszy układ oddechowy

- szybszą regenerację po wysiłku

- wspomaganie redukcji tkanki tłuszczowej i celulitu

- efekt „pompy mięśniowej” podczas treningu

- pobudzenie produkcji ludzkiego hormonu wzrostu

Rozwiązanie problemów z libido

Biochemicy są zgodni - tlenek azotu

wpływa na poszerzanie naczyń

krwionośnych, a tym samym

powoduje prawidłową erekcję.

Przyczynia się lepszego wchłaniana chlorofilu.

www.chlorofil-synergy.blogspot.com/




Informacja dodatkowa

Produkt ProArgi 9+ został wpisany do spisu leków w 68 wydaniu przewodnika PDR w Stanach Zjednoczonych, a to oznacza, że w środowisku medycznym jest produktem rozpoznawalnym i dającym kolejne możliwości.









Gdy Brakuje Argininy,

zamiast tlenku azotu powstaje szkodliwy dla organizmu anionorodnik ponadtlenkowy, łatwo reagujący z tlenkiem azotu i tworzący związek zaliczany do grupy wolnych rodników, który może spowodować znaczne uszkodzenia w obrębie naczyń krwionośnych. To jest bardzo niekorzystne – brak argininy ogranicza ilość tlenku azotu i dodatkowo go neutralizuje! Światło naczyń nie może się poszerzać, a działanie wolnych rodników prowadzi do uszkodzenia śródbłonka naczyń krwionośnych, sprzyja osadzaniu się cholesterolu na ich ściankach zawężając tym samych ich średnicę.

Suplementacja argininą przywraca zatem właściwy przebieg syntezy tlenku azotu, a co za tym idzie – wspomaga profilaktykę i terapię miażdżycy, nadciśnienia, choroby wieńcowej ale również arytmii. Dodanie aminokwasu L-cytruliny do formuły ProArgi 9 Plus znacznie przedłuża działanie tlenku azotu, co ma ogromne znaczenie nie tylko w przypadku osób chorych, ale również wśród sportowców w przyspieszeniu regeneracji powysiłkowej. U osób z chorobą wieńcową zwiększa możliwości bezbolesnego wysiłku fizycznego.


Czy w naturalny sposób możemy zwiększyć poziom Argininy w naszym organiźmie?
Żywność bogata w argininę to przede wszystkim, orzechy, migdały, kakao, brązowy ryż, płatki owsiane, wszelkiego rodzaju muesli, produkty z pełnych ziaren, owoce morza.
Naturalnym pożywieniem możemy jedynie zapobiec niedoborom Argininy, ale dawka w ten sposób dostarczona na pewno nie wpłynie na nagłe zwiększenie efektów treningowych.
Powód jest taki iż efekt wywierany przez tlenek azotu powstały z Argininy pojawia się tylko na kilkanaście sekund i aby utrzymać ciągle wysokie jego stężenie w osoczu krwi należy wspomóc odpowiedni program dietetyczny dobrym suplementem.
Zapraszam na stronę:
synergyproject.pl/przelomowy-produkt-stulecia






Więcej informacji na:
synergyproject.pl



Masz pytania, napisz: s.grochowina@gmail.com
Ponadto zapraszam na stronę poswięconą przeciwutleniaczom, czyli antyoksydantom.
przeciwutleniacz.blogspot.com/

oraz
www.produkty.synergygo.com



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz